وبلاگ رز بابا

آشنایی با کود گیاهان آپارتمانی

  • رفع آفت و استرس و تنش گیاهان آپارتمانی

کود آنتی شوکر >>  جنگجوئی در مقابله با برگ های زرد

حتماً پیش آمده به دلیل اتفاقی خاص مانند قرار گیری گیاه در محیط سرد یا بسیار گرم یا تنش بر اثر جا به جائی گیاه با هجوم آفات، گیاه شما دچار مشکلاتی از جمله تغییر رنگ برگ ها، پژمردگی، برگ ریزی و عوامل دیگر رو به نابودی میرود. برای احیای این گیاهان کود آنتی شوکر عملکردی شگفت انگیز دارد. این کود بر پایه جلبک های دریائی ساخته شده که منبع فعالی از اکسین، جیبرلین،سیتوکنین میباشد. این عناصر استقامت گیاه را بسیار بالا می برند و درست مانند یک مکمل چرک خشک کن عمل می کنند. به عنوان مثال گیاهی که دچار بیماری های قارچی و آفات شده است نیاز به آفت کش و قارچ کش دارداما در کنار این سموم آنتی شوکر علاوه بر بالا بردن مقاومت گیاه تاثیر سموم را نیز به شدت افزایش می دهد.

از مزایای اصلی کود آنتی شوکر می توان به رفع تنش و استرس گیاهان، مقاوم سازی گیاه نسبت به چالش های شرایط محیطی، جلوگیری از زرد شدن برگ ها، افزایش تاثیر آفت کش ها و افزایش سبزینگی برگ ها اشاره کرد.

عناصر اصلی تشکیل دهنده کود آنتی شوکر

نیتروژن 5/2% پتاسیم3% عصاره جلبک دریائی 25% فولیک اسید5/0% مواد آلی 15% به همراه سایر ریز مغذی ها

 

پوسیدگی ریشه گیاهان آپارتمانی

روت کانال >> ریشه زائی قدرتمند

وقتی یک گیاه جوان دارید و هنوز در دوره اولیه رشد خود قرار دارد و یا به تازگی گیاهتان را به گلدانی بزرگتر انتقال داده اید نیاز دارد تا ابتدا ریشه گیاهتان توسعه پیدا کند و بعد انتظار رشد خود گیاه را داشته باشید. روت کانال کودی بی نظیر است که بدون داشتن هورمون های آسیب زا سرعت رشد ریشه را به شکلی غیر قابل باور افزایش می دهد. این کود اسپانیائی حاوی منابع غنی از آمینوگرام ها با غلظت بالای فسفر و القاگرهای زیستی می باشد.

جذب بهتر مواد غذایی، رشد سری ریشه گیاه و بهبود عملکرد ریشه های ثانویه از مهمترین شاخص های این کود می باشد. اما شاید یکی از مهمترین کاربردهای این کود مقاومت در برابر تنش های گرمایی و مقابله با ریشه های گندیده گیاه می باشد، مشکل بزرگی که بسیاری از بیماری های گیاهان را در بر می گیرد.

عناصر اصلی تشکیل دهنده کود روت کانال

نیتروژن 4% اسید آمینه آزاد 15% فسفر 6% مواد آلی 19% اسید هیومیک 5% به همراه سایر ریز مغذی ها

 

توقف رشد گیاهان آپارتمانی

مجیک پاور >> اصلاح کننده ای قوی برای خاک

 

اگر گیاهاتان حال خوبی دارد و در شرایط مناسبی است و مدتی است مانند سابق به رشد خود ادامه نمی دهدمیتوان این موضوع را عامل از دست رفتن انرژی خاک گلدانتان دانست. در واقع کود ها میتوانند نیازهای گیاه را از طریق ریشع تامین کنند اما همیشه این گیاه نیست که فقط به مواد مغذی نیاز دارد و خاک هم برای بهبود ساختار خود و بازیابی توان نیاز به موادی مغذی دارد. کود مجیک پاور محصولی قدرتمند بر پایه اسید هیومیک است که در کنار تمام ریز مغذی ها و مواد عالی عملکردی بسیار موثر و مثبت در بهبود عملکرد خاک، مقاومت در برابر شرایط استرس زا و جداسازی مولکولی برای بهبود اکسیژن رسانی به ریشه دارد.

از مهمترین عملکردهای کود مجیک پاور می توان به تامین نیتروژن خاک، بهبود ساختار و تهویه برای خاک، مقاومت گیاه به تنش و استرس، بهبود بماری های سرمازدگی ، بهبود جریان عبور آب از خاک و تامین رطوبت آن و کمک به جذب کواد غذائی بیشتر برای گیاه اشاره کرد.

عناصر اصلی تشکیل دهنده کود مجیک پاور

نیتروژن 4% فسفر 3% پتاسیم 3% کلسیم7/0% کربن ارگانیک 18% کود آلی 30% اسید هیومیک5/15% به همراه سایر ریز مغذی ها

 

بهترین زمان کود دادن به گیاهان آپارتمانی چه موقع هست؟

هنگامی که گیاهان آپارتمانی در طول بهار و تابستان در حال رشد هستند، بهترین زمان کود دهی است. تعداد دفعات استفاده از کود بستگی به نوع گیاه آپارتمانی دارد. برخی از گیاهان آپارتمانی میزان تغذیه زیادی از خاک دارند و هر هفته به کوددهی نیاز دارند. سایر گیاهان آپارتمانی که رشد آهسته دارند ممکن است نیاز به تغذیه ماهانه داشته باشند.

 
انواع کود برای گل ها و گیاهان آپارتمانی

در این جا می‌خواهیم درباره انواع کود صحبت کنیم، کودها یا مولتی ویتامین‌های خاک که برای تقویت گیاهان آپارتمانی و عمل آوری بهتر خاک از آن استفاده می شود، بر اساس حالت کود و یا خصوصیات منشأ مواد تشکیل دهنده دسته بندی می شوند.

دسته بندی کودها بر اساس خصوصیات منشأ مواد تشکیل دهنده به صورت زیر است که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت:

  • کودهای آلی (ارگانیک)
  • کودهای زیستی (بیولوژیک)
  • کودهای شیمیایی (معدنی)

کودهای آلی (ارگانیک)

کود آلی که به کود ارگانیک نیز معروف است، دارای منشأ طبیعی و بدون کوچک‌ترین و افزودنی مصنوعی به وجود می‌آید. در واقع این دسته از کودها پایه کربنی داشته و بازمانده‌ مواد زنده هستند. بقایای گیاهان، فضولات حیوانات و یا ترکیبی از هردو آن‌ها ازجمله کودهای ارگانیک محسوب می‌شوند.

موارد مصرف کود آلی

کود آلی برای رشد سبزی‌ها، افزایش گل‌دهی و سرسبزی چمن‌ها به کار می‌آید. همچنین جهت تقویت گیاهان آپارتمانی و دانه‌های تازه کاشته شده مصرف آن بسیار مناسب و به‌جا است.

انواع کودهای آلی

کود‌ آلی کیفیت‌های متفاوتی داشته و درنتیجه اثر بخشی هر کدام بر روی خاک فرق دارد. در مجموع سه نوع کود آلی وجود دارد.

  • کود حیوانی
  • کود سبز
  • کمپوست

کودهای زیستی(بیولوژیک)

این دسته از کودها، شامل استفاده از میکروارگانیسم‌های پر فایده برای پرورش و رشد گیاه و نیز حاصلخیزی خاک بدون ذره‌ای آلودگی و زیان برای اکوسیستم مزرعه و محیط‌زیست است. کود زیستی به دلیل امکان ایجاد آلودگی، بیماری و هزینه بالا در محیط‌های محدود مانند آپارتمان و در نتیجه جهت نگهداری گیاهان آپارتمانی استفاده نمی شود.

کودهای شیمیایی

کود شیمیایی را باید یکی از رایج‌ترین و به ‌نوعی اصلی‌ترین نوع کود در میان کشاورزان از زمان جنگ جهانی دوم به بعد دانست و دلیلش دسترسی آسان، استفاده با حجم کم اما بازدهی بیشتر، راحتی کار با آن و نیز قیمت پایین‌تر آن نسبت به سایر کودها دانست.

 کود شیمیایی از مواد معدنی تشکیل‌شده که به ‌آسانی تجزیه و جذب می‌شوند و به ‌صورت صنعتی تولید و به اشکال مختلفی مانند پودر، گرانول و مایع عرضه می‌گردند‌.

 

انواع کودهای شیمیایی برای گیاهان آپارتمانی

کود شیمیایی را برحسب مواد به‌کار رفته در آن به دو گروه کلی ماکروالمنت ( عناصر درشت مغذی) و میکروالمنت( عناصر ریز مغذی) تقسیم می‌کنند‌ و اگر کودی شامل نسبت‌های متناسب همه عناصر درشت مغذی و ریز مغذی باشد، به آن کود کامل گفته ‌می‌شود.

کودهای ماکروالمنت

ماکروالمنت‌ها یا عناصر غذایی درشت مغذی، به سه دسته از عناصر موادغذایی مورد نیاز گیاه اطلاق می گردد که گیاهان در فرایند متابولیسم به مقدار زیادی از آن احتیاج دارند، مهمترین عناصر درشت مغذی مورد نیاز در گیاهان نیتروژن، فسفر و پتاسیم است.

 کودهای میکروالمنت

میکروالمنت‌ها یا عناصر ریز مغذی به دسته ای از عناصر مورد نیاز گیاه اطلاق می‌شود که گیاه جهت متابولیسم به مقدار کمی از آن عناصر احتیاج دارد، البته باید توجه داشت که مقدار کم به معنی کم اهمیت بودن آنها نیست و ممکن است حتی با افزایش بیش از حد منجر به آسیب گیاه  شود.

 

مهمترین عناصر ریز مغذی گیاه شامل کلسیم، منیزیم، کربن، آهن، مس، روی و بور است، همچنین عناصری مانند گوگرد و سیلیسیم هم در دسته میکروالمنت ها طبقه بندی می شوند. هرچند به دلیل حضور کافی در خاک نیاز به مصرف آنها به شکل کودهای مکمل برای گیاه نیست.

امروزه در تغذیه گیاه از ترکیب عناصر دیگر مانند مولیبدن، کبالت، اسید فولیک و آمینو اسیدها نیز به میزان ناچیز اضافه استفاده می‌شود که این موارد به عنوان عناصر ناچیز نیز شناخته می‌شود.

توصیه می‌شود که کود میکرو به صورت محلول و بر روی برگ گیاهان مورد استفاده قرار گیرد و همراه با سموم شیمیایی مورد نیاز، ترکیب شده و همراه با آنها بر روی گیاه سمپاشی گردد.

 

نحوه کود دادن به گیاهان آپارتمانی

جهت استفاده از کودهای مایع آن را با آب مخلوط کرده و به گیاه اسپری می کنند و در هنگام اسپری کردن کود به گیاه باید نکات زیر را رعایت کرد:

  • بهترین زمان اسپری کردن کود بر روی گیاهان آپارتمانی زمانی است که روزنه های گیاه باز می باشد، یعنی صبح زود و قبل از طلوع آفتاب.
  • در اسپری کردن کود مایع بر روی گیاه آپارتمانی باید به این نکته توجه داشته باشیم که حتما برگ های زیرین و پشت برگ ها به خوبی اسپری شوند.
  • قبل از اینکه دما در خانه 22 درجه سانتی گراد شود عمل اسپری گیاه انجام شود.
  • برای جلوگیری از هجوم قارچ ها و سایر موارد آسیب زننده، نیم ساعت پس از اسپری نمودن گیاه در اطراف گیاه خود تهویه مناسب ایجاد کنید.

 

تگ ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

X